Уторак, 09. Мај 2017.

Обележен Дан победе над фашизмом

Пред постаментом бисти народних хероја у Неготину, данас је полагањем венаца и цвећа и пригодним програмом обележен 9. мај Дан победе над фашизмом. Свечаности је присуствовао је и представник амбасаде Руске федерације у Србији.

  

Програм је почео химном „Боже правде“ и одавањем поште погинулим борцима НОР-а и борцима Црвене армије који су погинули на простору Крајине.

  

Након тога Марат Попов, представник Руске федерације, делегације Општине Неготин, СУБНОР-а и Општинске организације резервних војних старешина положиле су венце на постамент бисти народних хероја.

Присутнима се обратио и Драгољуб Филиповић, председник Општинске организације СУБНОР-а, који је подсетио на значајне догађаје из наше прошлости и истакао да њих никако не смемо заборавити.

  

Као баштиници народноослободилачке и партизанске борбе у оквиру СУБНОР-анаставићемо заједно, са осталим његовим деловима корисну делатност у интересу правде, разумевања, мира и сарадње. Та чињеница говори дажртве уткане у темеље слободе никада не смемо заборавити , ниподоштавати или пак дозволоти даим се одузме оно што им припада.”- рекао је између осталог Филиповић.  

  

У  пригодном програму учествовали су ученици основних и средњих школа и малишани Предшколске установе „Пчелица“. 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.