Уторак, 29. Март 2016.

Обележен дан ОШ “Бранко Радичевић”

Бројним програмима током прошле и ове недеље обележен је дан основне школе “Бранко Радичевић”.  

Програм обележавања, заокружен је свечаном академијом којој су присуствовали бројни сарадници,  директори основних и средњих школа, некадашњи и садашњи радници ове школе.

Госте је поздравио директор школе Драган Ђукић, а свечана академија била је и прилика да се ученицима и њиховим наставницима уруче захвалнице за постигнуте резултате на бројним такмичењима.

Свечана академија поводом дана школе употпуњена је пригодним програмом који су припремили ученици и наставници ове школе, уз учешће школског хора и чланова драмске секције. Они су приказали само део приредбе коју су поводом дана школе извели у сали Дома културе.

Школа „Бранко Радичевић“ основана је као трећа основна школа у Неготину, пошто су две тада постојеће школе „Вук Караџић“ и „Вера Радосављевић“ постале претесне да приме све мале Неготинце. Градња школске зграде започета је 1980. године, а завршена је 1982. године. Школа је почела да ради под именом „Јосип Броз Тито“,чији је име носила до 1993. године, када је школа добила име омиљеног песника младих – Бранка Радичевића.

 

Данас школа тежи да, кроз константну модернизацију наставног процеса инабавком савремених учила, ухвати корак с временом у коме живимо те да својим ученицима пружи што боље услове за стицање знања.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.