Среда, 13. Септембар 2017.

Обележен Дан ОШ “12. септембар”

Основна школа “12. септембар” пригодним програмом, који су припремили ученици и наставници, обележила је 49. годишњицу постојања и рада. 


Свечаности поводом Дана школе, присуствовали су Владимир Величковић, председник општине Неготин, Бобан Стингић, заменик председника, Драган Бердић, члан Општинског већа задужен за образовање, директори основних и средњих школа, јавних установа и предузећа.  

Присутне је поздравила директорка школе Гордана Рајић, која је том приликом истакла да је циљ свих запослених у овој образовној установи да се њихови ученици у што већој мери укључе у друштвени живот. Она је такође истакла да школа има добру сарадњу и подршку локалне самоуправе.

Између две годишњице доста тога урађено на уређењу школе и стварању што бољих услова за рад и боравак деце у овој опбразовној институцији. Током летњег распуста, урађена је спољашња фасаде,  за коју су средства обезбеђена из општинског буџета, а вредност радова износила је  499 650 динара. У оквиру радова на уређењу ОШ „12. септембар“ окречене су и наставничка и канцеларија директора, као и ходници у згради. Средства за ове радове обезбеђена су из сопствених средстава, а вредност радова износила је  112. 000 динара.

Приказан је и пригодан програм, који су извели чланови Удружења “Дуга” са ученици школе. Ова инклузивна приредба показала је да смо сви једнаки у свему. 

На крају свечаности уручене су и јубиларне награде запосленима. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.