Петак, 12. Мај 2017.

Обележен Дан општине Неготин

У присуству бројних гостију, међу којима су били Епископ Тимочки господин Иларион, председници општина и скупштина општина, привредних колектива, образовних установа  и бројни грађани општине Неготин, данас је, поводом 12. маја Дана општине Неготин у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“  одржана је свечана седница Скупштине општине Неготин.

 

Свечану седницу отворио је химном Републике Србије, хор Цркве Свете Тројкице којим је дириговала Светлана Кравченко, а присутнима се потом обратио председник Скупштине општине Неготин, др мед. Љубисав Божиловић.Поздрављајући госте и све присутне у сали он се између осталог осврнуо на рад Скупштине општине Неготин у последњих годину дана.

 

Скупштина општине Неготин, од маја прошле године до данашњег дана заседала је десет пута. На овим седницама донето 180 аката, веома важних за даљи развој и будућност Неготина и Крајине и унапређење услова живота грађана наше општине. Све значајне одлуке за функционисање и развој локалне самоуправе донете на време, и уз добру сарадњу са свим странкама које партиципирају у раду Скупштине општине Неготин. Приликом рада и одлучивања трудимо се да прихватимо предлоге и сугестије свих одборника и политичких партија и као председник Скупштине општине Неготин морам да истакнем да сам задовољан сарадњом са свим одборничким групама. Жеља нам је да општину Неготину вратимо на место које јој припада на мапи Србије, а да бисмо то и остварили, морамо сви да се укључимо и дамо свој допринос. – рекао је између осталог Божиловић.

Присутнима се обратио и председник општинеНеготин Владимир Величковић, који је говорио о активностима локалне самоуправе и потенцијалима наше општине.

 

Пред нама је велики посао. Стварање повољног пословног амбијента, успостављања боље сарадње са предузетницима и представницима привредних гиганата, сређивање приобаља и осталих почетних корака или наставак започетог, све у циљу да Неготин буде боље место за живот свих нас. Успех свакога од нас, било да је реч о појединцу, колективу, удружењу,  од великог је значаја  и представља саставни део напретка нашег града и општине. Захваљујем свима који су својим  радом допринели развоју општине.рекао је између осталог Величковић и захвалио свима који су својим залагањем, чињењем и радом допринели развоју нашег града и општине.

Горан Чеклановић, председник Комисије за избор и именовања, награде и признања образложио је Одлуку о додели мајских награда и повеља, а након тога председник општине Неготин, Владимир Величковић и председник Скупштине општине Неготин др мед. Љубисав Божиловић, уручили су добитницима признања.

 

Добитници Мајских повеља за постигнуте резултате у земљи и иностранству у 2016. годину су Младен Станојловић, студент правног факултета у Нишу, Никола Митић, ученик  Неготинске гимназије, Ана Јиндра, ученица Неготинске гимназије, Андреј Миљковић, студент мастер академских студија на факултету спорта и   физичког васпитања у Нишу и Тијана Јанковић, ученица ОШ „Павле Илић – Вељко“ из Прахова,

   

Мајске награде општине Неготин за постигнуте резултате и значајан допринос у развоју општине Неготин у 2016. години додељене су данас Маји Чоловић-Васић, уредници рубрике Музичка критика и савремени токови у музичкој редакцији радио Београда 2, у области културе,Вилију Хаџићу, координатор Телекома Србије - регије Ниш, у области привреде, Примаријусу, др Мирославу Ивић Мирославу  из Неготина, у области здравства, који ће новчани део Мајске награде донирати за лечење  Снежане Савић из Неготина и Еме Радовановић из Јасенице, Вукашину Антонијевићу - „Фанију“ из Слатине, у области хуманитарног рада, а Мајска награда постхумно је додељена и недавно преминулом професору физичког васпитања, Банету Гитановићу из Неготина

  

На основу Статута општине Неготин и Одлуке о додели награда и јавних признања, председник општине Неготин уручио је на данашњој свечаности и две Плакете општине Неготин, Његовом Преосвештенству Господину Илариону Епископу Тимочком, за несебичћно залагање да Неготин и Крајина буду место духовног али и економског и сваког другог просперитета и Горану Николићу, власнику предузећа Николић превоз из Самариновца, за допринос у развоју приватног предузетништва.

У име добитника Мајских признања захвалила се Маја Чоловић Васић. Ове године уручено је и највеће признање општине Неготин, звање “Почасни грађанин”. Од данас је то академик Владета Јеротић .  

  

У пригодном програму након свечане доделе признања учествовали су октет Уметничке школе “Стеван Мокрањац” и предшколска група Вртића “Пчелица”.

  

Поводом Дана општине Неготин расписан је и литерарни конкурс са темом „Неготин јуче. данас, сутра“. Најбољи рад на свечаној седници Скупштине општине Неготин прочитала је Лара Давидовић, ученица првог разреда Неготинске гимназије. 

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.