Петак, 09. Септембар 2016.

Обележен дан Неготинске гимназије

Колектив и ученици Неготинске гимназије обележили су данас пригодним програмом 177 годишњицу постојања и рада ове образовне установе. Свечаној академији присуствовали су бројни гости, представници Општине Неготин, бивши и садашњи професори и ученици.

  

Поздрављајући присутне, Владимир Величковић, директор Неготинске гимназије истакао је да школа представља спој традиције и модерног.  Са једне стране професори И ученици покушавају да очувају дугу и богату традицију, али у исто време и да иду у корак са временом и иновацијама, што ову школу чини модерном и савременом.  

  

“Циљ наше школе је да створимо добре људе. Пре свега желимо васпитањем И образовањем код њих да развијемо праве моралне вредности и усмеримо их на прави пут. Доказ да добро обављамо свој посао су успеси наших ученика на такмичењима, као И приликом уписа на факултете. Они не само да поседују знање него И различите таленте које професори препознају И помажу им да се развијају. Мисија наше школе је квалитетно образовање, савремена настава И задовољни ученици који с поносом могу да кажу да су гимназијалци” – рекао је Величковић.  

  

Ученици Неготинске гимназије уз учешће хора и рецитатора и уз помоћ својих професора, припремили су и пригодног уметничког програм.

  

Ни ове године нису изостале јубиларне награде. Запослени у школи награђени су за 35, 30,20 и десет година рада, а колектив је у заслужену пензију испратио професорку историје Стојанку Стојановић и професора биологије Данила Петровића. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.