Петак, 25. Март 2016.

Обележен 52. годишњица ОШ „Вера Радосављевић“

Пригодним програмом, доделом захвалница за постигнуте резултате на бројним школским такмичењима и доделом јубиларних награда данас је обележена педесет друга годишњица постојања и рада Основне школе „Вера Радосављевић“.

  

Свечана академија, којој су присуствовали бројни гости, директори основних и средњих школа, некадашњи и садашњи радници ове школе, почела је приказом дела приредбе коју су припремили наставници и ученици ове школе, а која је изведена синоћ у сали Дома културе.

  

Поздрављајући бројне госте, директор школе Светислав Трнкић, осврнуо се на то шта је урађено у школи у протеклих годину дана, али и на резултате ученика и наставника на такмичењима.

  

„Школа се прошле године поновила многим наставним средствима која ће многим генерацијама ученика пружати подршку у њиховом образовању и даљем школовању. Највише се поносимо новим делом крова који је постављен на делу зграде у којој наставу прате ученици нижих разреда. Кров је у потпуности реновиран, урађена је изолација и покривен је висококвалитетним лимом који ће трајати много година и уједно завршавамо радове на том делу објекта који ће ове године добити и нове тоалете. У току ове школске године планиране су две инвестиције које нам је локална самоуправа обезбедила, а то је реновирање свих школских тоалета и нови систем видео надзора. Поред инвестиција наш највећи понос је добар рад наставнка и учитеља чији се резултати показују на свим нивоима такмичења“ – рекао је између осталог Трнкић у свом обраћању.    

  

На свечаној академији уручене су и награде ученицима и њиховим наставницима за постигнуте резултате на бројним такмичењима из историје, математике, техничког образовања, српског и немачког језика, ликовног, моделарства, физичког васпитања. Уручене су и јубиларне награде радницима школе за дугогодишњи рад у овој образовној установи.

  

У основној школи „Вера Радосављевић“ са подручним одељењима наставу похађа 360 ученика. 


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.