Петак, 03. Јул 2015.

Обележавање Дана Дунава

Туристичка организација општине Неготин и ове године ће се придружити многобројним организацијама широм земље у обележавању Дана Дунава.


Туристичка организација општине Неготин ове године ће Дан Дунава прославити од 3. до 5. јула у Неготину и на Кусјачкој плажи. Манифестација ће и ове године бити отворена у петак 3. јула у Музичком павиљону у градском парку у Неготину, где ће бити организована ликовна  радионица за учеснике од 3 до 18 година на тему „Дунав – Радост у плавом“.  На градском тргу биће постављен и штанд Туристичке организације општине Неготин где ће грађани моћи да се информишу о манифестацији "Дан Дунава" и да се пријавите за учешће у регати, такмичење у веслању и кувању рибље чорбе.

Централна прослава Дана Дунава биће организована у недељу 5. јула на плажи на Кусјаку. Почетак програма најављен је за 8 часова, када ће почети такмичење у пецању, за дечаке и девојчице узраста до 14 година. У 9 сати из Михајловца према Кусјаку кренуће учесници традиционалне Кусјачке регате, док ће у поподневним часовима бити организована презентација спортова на води и такмичење у веслању. Програмом је предвиђено и такмичење у припремању “Кусјачког котлића”.

За све посетиоце биће прирећен и музички програм уз учешће оркестра Стари звуци и Акустик квартета.  

Организован бесплатан превоз на "Дан Дунава". Аутобус полази испред Педагошке академије у 8 сати, за учеснике регате до Михајловца, а за посетиоце полазак на Кусјак је у 10, 12 и 14 сати, а повратак са Кусјака у 13, 15 и 18 сати.