Четвртак, 14. Мај 2020.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗЦ НЕГОТИН

Од понедељка 18. маја, у складу са инструкцијама Министарства здравља Републике Србије, рад свих служби у Дому здравља и Општој болници Здравственог центра Неготин организоваће се према редовном распореду који је важио и пре проглашења ванредног стања у Републици Србији, што се односи и на Службу за здравствену заштиту одраслог становништва (Општа служба и Медицина рада) у којој раде изабрани лекари. Пацијенти се за специјалистички преглед уписују преко изабраног лекара у ИЗИС систему од 18.маја 2020. Обавештење које је претходно дато о телефонском заказивању прегледа важи до усклађивања уписа пацијената кроз ИЗИС систем. Пацијент коме је потребан хитан специјалистички преглед а већ има упут за одређеног специјалисту,који важи 6 месеци од дана издавања - може да се јави специјалисти на амбулантни преглед и без уписивања.
Респираторна амбуланта наставља са радом у термину од 9-17 часова за пацијенте са респираторним тегобама (кашаљ,повишена телесна температура) и ти прегледи ће се у наредном периоду обављати у монтажном објекту испред треће ламеле Дома здравља.Након тог времена пацијенти са наведеним тегобама јављају се Служби хитне медицинске помоћи.
Рад здравствених амбуланти у селима општине Неготин почињу са радом од понедељка 18.маја према распореду како су радиле и пре увођења ванредног стања.