Четвртак, 02. Децембар 2021.

ОБАВЕШТЕЊЕ О УВИДУ У БИРАЧКИ СПИСАК

Преузмите: Обавештење

Република Србијa
Општина Неготин
Општинска управа 
Број: 208-5/2021-IV/07

Датум: 1.децембар 2021. год.
Н Е Г О Т И Н

 

   Општинска управа општине Неготин, на основу члана 79. Закона о референдуму и народној иницијативи („Службени гласник РС“, бр. 111/2021) и члана 14. Закона о јединственом бирачком списку („Службени гласник РС“, бр. 104/2009, 99/2011), Одлуке о расписивању републичког референдума ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије са текстом Акта о промени Устава Републике Србије („Службени гласник РС“, бр. 115/2021), Упутства за обавештавање гласача о републичком референдуму(„Службени гласник РС“, бр. 113/2021),  објављује

   

ОБАВЕШТЕЊЕ 

О УВИДУ У БИРАЧКИ СПИСАК

  

Општина Неготин излаже део јединствеог биачког списка за подручје Општине Неготин поводом расписаног републичког референдума за 16. јануар 2022.године ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије.

 

Позивају се грађани са пребивалиштем на територији општине Неготин, укључујући и пунолетна лица на дан референдума, да могу извршити увид у бирачки списак – део за Општину Неготин и поднети захтев за упис у бирачки списак, измену и допуну или исправку података у бирачком списку.

 

Увид у бирачки списак, у складу са законом који уређује заштиту података о личности, може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе, уношењем података о јединственом матичном броју грађана.

 

Увид у бирачки списак и подношење захтева за упис, брисање, измену, допуну или исправку у бирачком списку може се вршити сваког радног дана од 7.00 – 15.00 часова у згради Општинске управе општине Неготин - први спрат, канцеларија број 72, до 31. децембра 2021. године до 24.00 часа, када ће бирачки списак бити закључен.

 

 Општинска управа уписује бираче у бирачки списак до његовог закључења, а од његовог закључења па све до 72 часа пре одржавања избора односно од 01.01. до 13.1.2022. године до 24.00.часа,  уписује Министарство државне управе и локалне самоуправе.

 

Обавештавају се грађани да Општинској управи општине Неготин, Одељењу за општу управу, имовинске и стамбено – комуналне послове, најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка, односно најкасније до 25.децембра 2021. године, могу поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће бирач на референдумугласати према месту боравишта у земљи.

 

Обавештавају се грађани да се захтев да се у бирачки списак упише податак да ће бирач на предстојећим изборима гласати у иностранству подноси најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка, односно најкасније до 25.децембра 2021.године, преко дипломатско – конзуларног представништва Републике Србије. Овај податак у бирачки списак уписује Општинска управа по месту последњег пребивалишта бирача пре одласка у иностранство, односно према последњем пребивалишту једног од његових родитеља.

 

Ради увида у бирачки списак и подношења захтева за промене у бирачком списку са собом обавезно понети личну карту, а по потреби и друге доказе. 

 

НАЧЕЛНИЦА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ 

ЗОРИЦА МИЈУШКОВИЋ