Уторак, 21. Мај 2024.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Републички хидрометеоролошки  завод је проследио упозорење  за подручје Србије на временске непогоде у последњој декади маја које ће се често одликовати честим пљусковима са грмљавином, локално праћених градом и олујним ветром. Жуто и наранџасто упозорење очекује се на целој територији Републике Србије у уторак 21.05.2024. године , с обзиром да се предвиђа дестабилизација времена и већа количина падавина 20 до 40 тт, нарочито у централној и јужној Србији. У четвртак 23.маја се прогонозира да област са највећим интезитетом од обилних падавина буде источна Србија, док ће у осталим крајевима интезитет и честина грмљавинских развоја слабити.
 
С обзиром на најављену прогнозу времена, може се очекивати у зони локалних пљускова могућност изазивања бујичних поплава, озбиљних потешкоћа у урбаним срединама посебно проблеми са кишном канализацијом и кишним колекторима, проблема у саобраћају и транспорту као и одлагања већ планираних пољопривредних активности.
 
Све примећене појаве што се тиче ванредних догађаја које су узроковане невременом пријавити на контакт телефон 019/544-000 ситуацином центру за обавештавање Неготин и ватрогасном спасилачком одељењу 193.
 
 
 
Штаб за ванредне ситуације општине Неготин