Четвртак, 30. Април 2015.

NTS „Food“ doo – позитиван пример

Председник Јован Миловановић и заменица председника Надица Васић, неколико дана након посете Андрее Ригонија, генералног директора италијанске компаније „Ригони ди Асиагио“ која је почетком године закупила 190 хектара земљишта за органску производњу лешника са планом закупа додатних 290 хектара, данас  су посетили  NTS „Food“ doo из Неготина, које је на јавној лицитацији закупило 14,5 хектара земљишта за узгој јабука.

 

 „Све  активности које смо спровели прошле године почеле су да дају резултате. Изузетно сам задовољан што су у питању озбиљне фирме, што доказују овим радовима. Треба бити стрпљив, природа посла је таква јер ће за две године доћи до првог рода. Озбиљан приступ у раду који смо показали,позитиван је знак инвеститорима, којима је подршка локалне самоуправе у превазилажењу проблема са којима се сусрећу, веома битна“ - истакао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин. 

 

NTS „Food“ на 10 хектара које је закупила на 20 година, подиже воћњак – јабучар са системом за наводњавање и противградном заштитом. 

 

 „Садња би требало да крене за 15 дана, кренућемо средином маја, а завршетак радова је планиран за 25. маја. У петој години очекујемо пун капацитет, 60 – 70 тона по хектару рода, од чега би 80 одсто требало да буде род прве класе. Предрачунска вредност инвестиције износи 400.000 евра. Иначе ова озбиљна фирма планира да у догледно време изгради и хладњачу за складиштење јабука“ - рекао је Милош Трокић, директор NTS „Food“ doo.