Понедељак, 26. Децембар 2016.

Новогодишњи турнир Гимнастичког клуба „Хајдук Вељко“

Гимнастички клуб „Хајдук Вељко“, пету годину заредом организовао је новогодишњи клупски турнир под називом "Моја креативна страна" где су сви чланови клуба, у зависности од узраста, приказали оно што су у клубу научили. Новогодишњим турниром заокружена је и веома успешна такмичарска сезона


Година која је на измаку је и више него значајна за наш клуб. Ово је била година помака за многе такмичаре, који су се по први пут опробали у јачем рангу такмичења, Б програму, и одмах остварили и запажене резултате. Кадеткиње Јована Милошевић, Анђела  Младеновић и Анамарија Живковић, освојиле су екипно друго место, а истакле су се и у појединачној конкуренцији у финалу по справама. Код пионирки, Бојана Јанковић, освојила је друго место на партеру. Такође велики успех остварила је и Ива Крстић, која је у најтежем рангу такмичења, на партеру, заузела шесто место од 56 такмичарки из целе Србије. Ни Ц програм такмичења није прошао незапажено, јер смо као и уназад пар година, били доминантни на региону, освојивши прва места у категорији млађих и старијих пионирки.  Појединачно на државним такмичењима истакле су се Ива Миливојевић у категорији од I-IV разредa, Даница Даниловић од V-VI разредa и Каја Лучић од VII- VIII разреда“ истакла је, између осталог, Ана Ранђеловић, председница Гимнастичког клуба „Хајдук Вељко“.   


На завршном клупском турниру млади гимнастичари своју креативност и вештину исказали су на себи својствен начин. Полазници Школице гимнастике учинили су то на полигону за децу, развојна група кроз вежбе “покажи шта знаш”, а такмичарска група приказом најкреативнијих кореографија.

Сви учесници турнира награђени су медаљама, а посебно су награђене најхрабрије, најупорније и најкреативније такмичарке. У категорији старијих пионирки, најбоља међу најбољима, била је Бојана Јанковић, друго место припало је Јовани Милошевић, а треће Анђели Младеновић. Јовани Милошевић, уручен је и велики пехар и титула, као такмичарки са најбољим резултатима у 2016.години. Јована је пре месец дана освојила 1. место у вишебоју у „Б“ програму и тиме заслужено однела титулу најуспешније такмичарке клуба. У категорији млађих пионирки прво место освојила је Ива Крстић, друго Уна Димитријевић, док је треће припало Нини Симоновски. Гошће на новогодишњем турниру биле су младе гимнастичарке из Зајечара.   

Овим турниром гимнастичари су уједно и завршили са својим активностима у 2016. години, па је ово била и прилика да се Гимнастички клуб “Хајдук Вељко” захвали својим сарадницима, донаторима, пријатељима и члановима, на успешној сарадњи у години на измаку. Чланове клуба очекује кратак предах пред наставак припрема за наредну сезону. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.