Уторак, 27. Децембар 2016.

Новогодишњи пакетићи за малишане

Сврха Новогодишњих и Божићних празника јесте дељење љубави и пажње онима којима су потребни, као и даривање и радост оних који дарове примају. Тако је било данас и великој сали Скупштине општине Неготин где је 300 малишана добило новогодишње пакетиће.


Пакетиће је обезбедило удружење “Звезда” из Београда, а поделу поклона неготинским малишанима организовала је Даниела Пејчић, у Општинском већу задужена за образовање и сарадњу са дијаспором, која је и поздравила децу и њихове наставнике.

“Новогодишња чаролија наставља се у Неготину, у задњој недељи 2016. године. Прошле недеље правили смо новогодишње украсе, јуче смо китили јелку у градском парку, а данас желимо да наградимо једну групу деце у општини Неготин.Пакетиће ће данас добити деца узраста од првог до осмог разреда, која су обухваћена Одлуком о бесплатној ужини из сеоских и градских школа, малишани из Удружења Дуга, као и деца која бораве на одељењу педијатрије у Здравственом центру Неготин”

 

Татјана Дражиловић, оснивач и директор Удружења “Звезда” рекла је да је ово удружење обезбедило око 2000 пакетића који ће бити подељени у Књажевцу, Кучеву, Пожаревцу, Нишу и целом нишком округу.  

 

“Пакетићи које смо данас донели поклон су највеће банке хране из Лондона и то су пакетићи које су приремала деца деци. Ми сваке сваке године, у ово време, делимо новогодишње пакетиће, а захваљујући познанству са Даниелом Пејчић, одлучили смо да ове године поклоне донесемо и деци у Неготину како бисмо им бар мало вратили осмехе на лице”   

 

Центар Звезда је удружење грађана које је основано 2013.године у Београду. Након вишегодишњег ангажовања на подршци и свеобухватној помоћи деци и младима који су без родитељског старања или потичу из изузетно сиромашних и дисфункционалних породица, ово удружење грађана основано је са јасно дефинисаним циљевима, транспарентно организованим акцијама и њиховим резултатима, али и жељом да се укључи што више заинтересованих појединаца,удружења, институција. Центар Звезда жели да својим конкретним деловањем и акцијама помогне деци и младим људима у нашој земљи који не могу да остваре подршку и помоћ на неки други начин. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.