Четвртак, 31. Децембар 2015.

Новогодишњи Cоcа-Cоlа караван посетио Неготин

Новогодишњи Coca-cola караван на својој добротворној мисији кроз 10 градова, с циљем прикупљања књига за децу без родитељског старања, свратио је јуче и у Неготин.  

  

Посетиоци каравана су на Градском тргу имали прилику да се забављају уз дечју представу, наступ домаћих YоuТube Звезда, концерт финалиста овогодишњег X Faktora, као и да се сликају са Деда Мразом, а најмлађи посетиоци који су донели књиге добили су и симболичан поклон.

  

„Захваљујемо грађанима Неготина који су се у великом броју одазвали нашем позиву да дођу на караван, подрже нашу добротворну мисију и помогну да малишанима у домовима ове новогодишње празнике учинимо лепшим. Coca-cola караван који наставља свој пут кроз Србију има за циљ да свим грађанима донесе радост празника и уједини нас у племенитом циљу. Велику подршку овој акцији пружили су нам издавачка кућа Лагуна, као и компаније Canon и DexyCo, као партнери каравана“, изјавила је Милица Стефановић, представница компаније Coca-Cola.

  

Новогодишњи Coca-cola караван је у Неготину прикупио велики број књига, а значајну подршку овој хуманитарној мисији пружиле су основне школе „Бранко Радичевић“, „Вук Караџић“, „Павле Илић Вељко“ и „Бранислав Нушић“.

У сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, компанија Coca-cola је преуредила по једну просторију у  домовима широм Србије којима ће бити упућена и донација у књигама по завршетку каравана 01. јануара 2016. Прикупљене књиге, након завршетка каравана, биће дистрибуиране Заводу за васпитање деце и омладине у Књажевцу. У овим домовима, преуређена је по једна просторија у којој ће деца имати прилике да се друже, читају и расту.

  

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подржава компаније и предузећа која добровољно надилазе своје економске циљеве и хуманитарним активностима се укључују у решавање друштвених проблема. Због тога Министарство са задовољством учествује у новогодишњем хуманитарном каравану – новој акцији компаније Coca-Cola. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања захвално је свакој компанији која препозна значај друштвене одговорности и ангажује се на неговању хуманих вредности у заједници у којој послује“, како наводе у ресорном министарству.