Уторак, 31. Децембар 2019.

Ново возило за неготинске ватрогасце


Ватрогасно-спасилачкој јединици Неготин Министарство унутрашњих послова Републике Србије  испоручило је најсавременији  камион марке „Камаз“ за интервенције приликом гашења пожара.


„ Ново возило је велики помак и велика помоћ нашим ватрогасцима имајући у виду број интервенција који је ове године око 350 и да су на терену скоро свакодневно. Наша општина је велика, треба покрити сваки део и свуда стићи и из тог разлога ово возило је било преко потребно нашим ватрогасцима. Услови у којима ради наша Ватрогасно-спасилачка јединица нису најбољи и имајући у виду  обим посла и какав посао обављају, потребно  их је доста побољшати. У току су припреме за пресељење на другу локацију с обзиром да су сада у самом центру града и приликом изласка на терен имају доста проблема“ истакао је Владимир Величкоивћ, председник Општине Неготин приликом  данашњег обиласка.    


Последње ново возило у неготинску јединицу стигло је давне 1984.године. Ново возило достављено је неготинској ВСЈ у циљу стварања бољих услова рада ватрогасаца и опремљено је за техничке интервенције, гашење пожара. капацитета  3.200 литара. 


„ Ново возило много ће нам помоћи приликом интеревенција јер садржи најсавременију опрему за гашење пожара а и приликом  интервенција код саобраћајних незгода. Моћи ћемо да отварамо сигурносна врата у становима, имамо и опрему за резање разних метала, за радове на висини и у дубини.  Ово је  савремено возило технички квалитетно.“ рекао је Александар Транић, командир Ватрогасно-спасилачког одељења у Неготину.