Понедељак, 02. Септембар 2013.

Ново возило са цистерном за воду

Јавно комунално предузећа „Бадњево“ добило је ново вишенаменско возило, марке „Мерцедес“, са цистерном за воду које се може користити за прање улица, гашење пожара, али и дистрибуцију воде за пиће у случају несташица. Средства за ново возило у износу од 9 милиона динара издвојена су из буџета Општине Неготин.

Кључеве новог возила директору ЈКП Бадњево Голубу Рајићу симболично је уручио мр Милан Уруковућ, председник Општине Неготин.

„Ново возило знатно ће олакшати рад наших екипа на одржавању градских улица па ће и хигијена јавних површина бити на вишем ниво. Такође бићемо у прилици да, у случају потребе помогнемо у гашењу пожара пре свега на градској депонији, али и допремимо воду за пиће до угрожених корисника  што раније нисмо били у могућности, будући да је претходна цистерна набављена 1981. године“ -  истакао је Голуб Рајић, директор ЈКП“Бадњево“.

Радници ЈКП“Бадњево“ демонстрирали су у центру града могућности новог возила које је купљено средствима из општинског буџета.

„Очекујемо да град, употребом новог возила, буде чистији и да екипе комуналног предузећа једноставније и лакше интервенишу у ванредним ситуацијама. ЈКП“Бадњево“ добиће ускоро још једно возило - аутосмећар и то из пројекта прекограничне сарадње Србија-Бугарска чија је реализација почела у Општина Неготин“ – поручио је мр Милан Уруковић.