Петак, 29. Јун 2018.

Ново постојење за водоснабдевање Уровице

У Уровици су завршени радови на изградњи постројења за водоснабдевање, па ће мештани овог крајинског села добити чисту и здраву воду за пиће. Ново постројење обишли су данас Владимир Величковић, председник општине Неготин и Мерлина Селенић, заменица председника.


Једно од највећих села у неготинској општини, дуги низ година имало је проблем са водоснабдевањем. Захваљујући локалној самоуправи, ових дана тај проблем је решен, а мештани Уровице сада се водом снабдевају са новог постројења.   

„Ово је једна од капиталних инвестиција у нашој општини, а што се тиче Месне заједнице Уровица сигурно у последњих десетак година једна од највећих, али и веома неопходна, с обзиром да је вода за пиће примарна ствар. Мештани овог села су имали великих проблема 2014. године након поплава. Годину дана касније је урађен пројекат за изградњу овог постројења, али смо прошле године урадили измену пројекта и покренули јавну набавку, а ове године добили смо једно од најсавременијих постројења за водоснабдевање, не само у нашој општини већ и шире. Вредност инвестиције је 15 милиона динара и то јесте велика инвестиција, али се ради и о великом селу и још једном понављам, оно што је најбитније то је да људи имају исправну воду за пиће.“ – истакао је Владимир Величквоић приликом обиласка водоводног постројења у Уровици.

На водоводну мрежу у Уровици прикључено је око 550 корисника, који ће сада без проблема моћи да користе воду са сеоског водовода.    

„Добили смо нешто што смо годинама чекали, сад могу пред мојим Уровчанима да кажем да пијемо чисту и добру воду. Било је мало потешкоћа око пројекта, али је то све решено. Ради се о великој инвестицији и ми се захваљујемо локалној самоуправи, што нам је помогла да изградимо ово постројење. Наши мештани, али и наша деца када дођу из иностранства на одмор у свој крај, неће више морати да купују воду, већ ће моћи да пију ову са водовода.“ – рекао је Драгослав Гуџугановић, потпредседник савета МЗ Уровица и одборник у Скупштини општине Неготин.   

Ново постројење за водоснабдевање биће званично пуштено у рад у петак, 6. јуна.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.