Четвртак, 26. Април 2018.

Новине у добровољном давалаштву крви

У малој сали СО Неготин одржан је састанак на коме се разговарало о законским изменама, плановима и начину реализације акција добровољног давалаштва крви у складу са новим Законом о трансфузиолошкој служби у Општини Неготин.


 Састанку су присуствовали Владимир Величковић, председник Опстине Неготин, Др Предраг Ђорђевић начелник трансфузиолошке службе Завода за трансфузију у Нишу, преставници Црвеног крста у Неготину, Здравственог центра Неготин, Основног и Вишег суда у Неготину, као и представници ''ХЕ Ђердап ИИ'' и Полицијске станице у Неготину.

Присутнима су предочене измене у Закону о трансфузиолошкој служби и новоусвојени план акција који се за општину Неготин мења почев од 01.05.2018. године, од када ће акције ДДК бити организоване у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша. 

Оно што је посебно значајно предочити грађанима општине Неготин је да почев од 01.05.2018. године Служба за трансфузију крви неће више моћи да узима крв од давалаца и крв ће се давати искључиво у акцијама које организује Црвени крст Неготин, а локална трансфузија ће требовати прерађену крв из Ниша за потребе свих наших пацијената, из резерви које ће бити обезбеђене у акцијама.

Црвени крст Неготин ће до краја године држати по две акције добровољног давања крви и то половином месеца у већим организацијама, а сваког последњег петка у месецу у времену од 9 до 15 сати у просторијама Уметничке школе у приземљу за све грађане општине Неготин. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.