Петак, 24. Новембар 2017.

Нови тоалети у Неготинској гимназији

Владимир Величковић, председник Привременог органа општине Неготин посетио је данас Неготинску гимназију у којој су недавно реконструисани тоалети који су били у веома лошем стању.

 

“Тоалети су били у катастрофалном стању с обзиром да су изграђени пре 30 година и да је време учинило своје. Ученици су чак избегавали да их користе с обзиром у каквом су стању били и требало је нешто што пре урадити. Сматрам да је неопходно обезбедити најосновније услове свим ђацима. Приступили смо реконструкцији тоалета у Неготинској гимназији и радове финансирали из локалног буџета. Завршили смо нешто што је чекало дужи низ година на поправку и сада је школа добила савремене и функционалне тоалете који ће користити свима у овој школи. “ - изјавио је приликом обиласка председник Величковић.

 

Вредност радова изведених током реконструкције тоалета у Неготинској гимназији износи 3.650.000 динара.

 

“Ови радови су били неопходни али ту није крај, ово је заправо само почетак реализације неких планова. Реч је о изради пројеката који нису постојали у неком ранијем периоду . Имамо у плану израду два пројекта, један се тиче унутрашњег уређења, кречење ходника и реновирања одређених кабинета, где су подови заиста дотрајали и сматрам да ти радови могу да се изведу у наредној години. Други пројекат је мало обимнији и захтевнији и он подразумева реновирање целокупне фасаде и столарије на школи и ти би радови требало да буду спроведени у 2019. години. Имамо велику подршку од локалне самоуправе када је финансирање у питању, али обратићемо се и Министарству просвете. То није крај, ту је и ограда школе која је дотрајала и бетонирање дворишта школе.“ - изјавила је Драгана Нисић, директорка Неготинске гимназије

У Неготинској гимназији у наредном периоду радиће се и на побољшању материјално-техничких услова у школи, замени одређених табли и осавремењивању у смислу набавке рачунара у кабинетима и неких других наставних средстава који су неопходни за боље функционисање наставе и како би се ученици боље и пријатније осећали у школи.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.