Четвртак, 07. Мај 2020.

НОВИ СЛУЧАЈ ПОЗИТИВАН НА ВИРУС КОРОНА У НАШОЈ ОПШТИНИ

Према последњем извештају Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар на територији општине Неготин број заражених од вируса корона повећан за једно лице. Укупан број позитивних лица на Ковид-19 износи 69. Последњи позитиван случај је корисник Дома за старе „Свети Никола“ с обзиром да је 33 запослених, корисника овог дома и припадника Војске Србије ретестирано. Један узорак је позитиван, 30 негативно док се чекају резултати за преостала два узорка.
Епидемилошка ситуација у општини Неготин је стабилна. Штићеници Дома за старе „Радост“ данас се враћају из ковид болница и смештају у припремљене просторије на два одељења у Здравственом центру Неготин, на којима ће бити смештени због неопходног карантина у трајању од 14 дана, до другог тестирања. У сарадњи са ресорним министарством и Центром за социјални рад Неготин биће одређено на који начин ће корисници Дома за старе „Радост“ бити смештени после карантина и другог негативног теста.
Од почетка пандемије корона вируса до 6. маја, урађен је 631 тест на Ковид-19. Резултат је завршен за 578 тестова а за 53 узорка резултати тестирања нису завршени. Под здравственим надзором у Заводу за јавно здравље Тимок, због контакта са потврђеним случајем од почетка пандемије је 104 лица са територије општине Неготин.