Петак, 30. Децембар 2016.

Нови камион за ЈКП “Бадњево”

Јавном комуналном предузећу “Бадњево” испоручен је нови камион-цистерна за одржавање канализационе мреже. Набавку овог камиона финансирала је општина Неготин преко програма субвенција. Са могућностима овог камиона данас су водећи људи комуналног предузећа упознали и председника општине Неготин, Јована Миловановића.

“По програму субвенција ове године смо издвојили средства за набавку ове цистерне која је неопходна комуналном предузећу за обављање њихиве делатности.  Ја бих подсетио да смо у претходном период, такође за потребе комуналног предузећа, набавили два значајнија возила, то су мултифункционално возило за обављање различитих врста послова, као и возило за изношење смећа. И убудуће ћемо то радити преко програма субвенција И трудићемо се да у наредном периоду одвојимо и више средства за субвенције Јавном комуналном предузећу, с обзиром да смо измирили дуг који је ово предузеће имало по основу раскида уговора са Топлингом”  - рекао је Миловановић.

Камион – цистерн, по речима Голуба Рајића, директора ЈКП “Бадњево”, користиће се за одржавање канализационе мреже, пражњење сепртичких јама и одржавању сливника.

“ Ово возило било нам је потребно, јер је стара цистерн, која је у функцији стара 28 година и са овом цистерном брже ћемо излазити у сусрет граћанима и решавати њиихове проблем. Имамо богат возни парк са око 30 возила, а захваљујући општини Неготин ове године смо набавили још два возила из субвенција. Ми смо имали ове године 30 милиона субвенције,наредне године планирано је нешто мање, али и то нам је свакако довољно, јер морамо И из наших средстава да набављамо механизацвију. Ми смо из сопствених средстава набавили један плуг за чишћење односно за одржавање, посипач, три возила за интервенције радника и један камион” – истакао је Рајић.

Вредност возила је 7.776.000 динара, а средства су обезбеђена из буџетског фонда за заштиту животне средине.