Понедељак, 20. Март 2017.

Нове справе за игру у ПУ “Пчелица”

У Предшколској установи “Пчелица” у току су радови на опремању дворишта вртића новим функционалним справама. Пројекат за опремање дворишта урадио је Завод за урбанистичко планирање. Вредност пројекта је 3.600.000 динара, а радови се финансирају из буџета Општине Неготин.

 “Вртић и двориште су вапили за једним оваквим опремањем и осавремењавањем, с обзиром да су постојеће справе старе више од 30 година. Добићемо нове справе и двориште које одговара предшколском узрасту деце која бораве у вртићу. Осим нових справа предвиђено је и партерно уређење дворишта, озелењавање и друго. Пројектом је предвиђено и реновирање постојећих справа, небезбедне справе ће бити уклоњене и замениће се одговарајућим справама за игру.” – истиче Радмила Маџаревић, в.д. директора ПУ “Пчелица”.  

Радове на постављању новог мобилијара у предшколској установи обишао је и председник општине Неготин, Владимир Величковић.

Пројекат који се сада реализује, локална самоуправа је одобрила прошле године. Очекујемо да посао буде завршен до краја априла. Мислим да су ствари које су стигле квалитетне и да ће користити нашој деци. Сматрам да морамо оваквом динамиком да наставимо, обезбеђујући боље услове најмлађима и оним мало старијим.” – рекао је између осталог Величковић.

Радмила Маџaревић истакла је такође да је до сада било разумевања локалне самоуправе, што се тиче инвестиционог улагања у ову установу, али да је потребно још улагања. Приоритет је дотрајала ограда, али и осветљење у дворишту.  

“Вртић је стар, па је осим справа дотрајала и ограда. Пре Нове године десило се и оштећење дела ограде од цигле. Тај део ће се санирати, а уједно урадиће се и пројекат за нову ограду, јер деца морају бити безбедна. Очекујемо сарадњу свих оних фактора који могу да помогну у безбедности боравка деце у Вртићу. Председник општине упућен је у проблем и имамо уверавања да ће се и то радити, али како је и предвиђено из године у годину развојним планом. Ове године, одвојиће се одређена средства да се ограда офарба, реновира и обезбеди у неким деловима.“ – додала је Радмила Маџаревић.

Предшколска установа Пчелица почела се са радом 1971. године. када је сазидана прва зграда, док је друга пуштена у рад осам година касније. Услуге Вртића  тренутно користи више од  500 детета, узраста од 1 до седам година, распоређених у 24 групе. О потребама деце, која су смештена у установи брине око 80 запослених различитих струка. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.