Четвртак, 29. Аугуст 2013.

Нова трафо станица у Речкој

Након  Видровца и у Речкој је пуштена у рад нова стубна трафо станица снаге 100 кВА која ће мештанима обезбедити стабилан напон у дужем временском периоду. За обезбеђење напајања ове трафо станице уграђено је 400 метара високонапонског кабловског снопа, док је истовремено обављена реконструкција још 1500 метара нисконапонског кабла. Вредност инвестиције је 5 милиона динара, а финансирана је од стране зајерарског „Електротимока“, истакао је Крунослав Марковић, директор неготинске „Електродистрибуције“.

На овај енергетски уређај прикључено је око 70 домаћинстава, али ће бољитак у снабдевању електричном енергијом осетити и остали мештани Речке будући да ће стара трафо станица бити знатно растерећена.

Нова трафо станица значиће много свим мештанима Речке јер ћемо убудуће имати стабилан напон што је посебно битно у пролећним месецима када наши пољопривредници који се баве узгојем расада лубеница и другог поврћа догревају пластенике – нагласио је Топлица Ђорђевић, председник Савета МЗ Речка.

Трафо станицу у Речкој, другу овог типа уграђену током ове године у Општини Неготин,  свечано су пустили у рад мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин и Крунослав Марковић, директор неготинске „Електродистрибуције“.

Ово је још један доказ да Општина Неготин подржава све пројекте за добробит грађана без обзира на политичко опредељење. Подсећам, такође да је Општина Неготин ове године издвојила 2,5 милиона динара за уређење центра Речке – поручио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.