Петак, 05. Октобар 2012.

Нова трафо станица у Поповици

3903_1.jpg

У Поповици је званично пуштена у рад нова 10 кW трафо станица Поповица 2 која ће омогућити редовно напајање електричном енергијом и стабилан напон и у периферним деловима села. 

Трафо станицу у Поповици, на свечаности коју су приредили мештани, симболично је у рад пустио мр Милан Уруковић, председник општине, а присуствовали су и Драгољуб Ђорђевић, заменик председника општине, Дамир Ракић, председник СО Неготин и Крунослав Марковић, директор Електродистрибуце Неготин.

3903_2.jpg

"Ово је једна у низу трафо-станица које се пуштају у рад у крајинским насељима, захваљујући успешној сарадњи локалне самоуправе са Електродистрибуцијом Неготин. У овом тренутку слични радови изводе се у МЗ Речка, а до краја године нову трафо-станицу добиће и мештани Видровца"- најавио је мр Милан Уруковић, председник општине Неготин.

3903_3.jpg

Трафо станица, вредна око осам милиона динара, заједничка је инвестиција неготинске Електродистрибуце и Месне заједнице Поповица која је обезбедила припремне радове. Како је том приликом истакао Крунослав Марковић, радови на постављању ТС Поповица 2, којом су побољшане напонске приликe, уз  смањење  губитака у мрежи, трајали су пуна три месеца.

3903_4.jpg

За наредну годину планирано је постављање нових стубова за самоносећи кабл у другом делу села чиме ће квалитетније снабдевање електричном енергијом добити сви мештани Поповице. Ова месна заједница у брдско-планинском делу општине Неготин, позната је по оштрим и хладним зимама. У  140 сеоских домаћинстава данас живи око 370 становника.