Среда, 19. Мај 2021.

НОВА ПРЕПОРУКА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин на 9. телефонској седници, одржаној у уторак 18. маја, у циљу спроводеђења мера Кризног штаба за заштиту здравља становништва Републике Србије и предложених мера Владе Републике Србије,  донео је:

                                                                      ПРЕПОРУКУ

одговорним лицима јавних предузећа и установа, предшколским и школским образовним установама и установама културе, одговорним лицима великих техничким система, одговорним лицима свих привредних субјетата (власницима трговинских и угоститељских објеката, удружења, самосталних радњи итд.), да доставе Штабу за ванредне ситуације за територију општине Неготин списак заинтересованих запослених радника за вакцинацију.

                                                                     ОБРАЗЛОЖЕЊЕ:

У општини Неготин је од 27.207 пунолетних становника, закључно са 17.05.2021.године, I дозу вакцине примило 8.839- у процентима 32,49% а број комплетно вакцинисаних I и II дозом је 7.000- у процентима 25,73%.

Према званичним мишљењима Светске Здравствене организације и Републичког кризног штаба, да би се достигао ниво колективног имунитета, потребно је да број вакцинисаних минимум буде 50%, 60% и више процената од укупног броја становника.

Из изнетих података наша општина није достигла довољан број вакцинисаних за стицање колективног имунитета и заустављање ширења вируса међу становништвом.

Стога се АПЕЛУЈЕ да се ова препорука, као добронамерна, схвати крајње озбиљно, да одговорна лица подстакну своје запослене да се вакцинишу и да сами својом заштитом и стицањем имунитета допринесу да се прекине ланац заражавања међу становништвом наше општине.

Спискове заинтересованих запослених слати на еmail адресу Ситуационог центра за обавештавање Неготин centar.negotin@gmail.com који ће исте доставити Пункту за имунизацију.