Четвртак, 12. Октобар 2017.

Нова подлога у Хали спортова

Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Далибор Машић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину обишли су данас Халу спортова у којој је недавно постављен нова подлога с обзиром  да је претходна задавала доста проблема током тренинга и утакмица.

  

 „Наша хала је једна од најстаријих  хала. Зуб времена је учинио своје. Било је покушаја дa се нешто уради али можда на лош начин па су сви корисници хале имали проблема, пре свега безбедоносних с обзиром да је под био премазан фарбом за гараже, што није адекватно и није смело да буде у функцији спорта. Долазило је до кондезације, клизавог пода па су деца и одрасли имали проблема и падали, повреда је било али срећом не тежих. Одлучили смо да из буџета за спорт где је за озбиљније спортске реконструкције планирано 5 милиона, прво решимо безбедност корисника спортске хале највише деце, потом спортиста, првотимца  али и рекреативца. Подлогу коју смо ставили је најквалитетнија  на тржишту, taraflex, фирме Gerflor, са гаранацијом од 30 година, уз санацију хидроизолације која мора да се уради. Из тог разлога постављена је монтажно-демонтажна подлога и једни смо од ретких у Србији  који имамо овакву подлогу. Ове године смо имали средства за сређивање пода и због постављања пода морали смо старе кошеве да избацимо из употребе  јер на оваквој подлози не смеју да се користе покретни спортски реквизити. Набављени су нови, савремени кошеви.  Стари кошеви ће се поставити на терен који до сада није имао али ће коначно добити намену, у насељу Цвећара.“ изјавио је медијима Владимир Величковић.

За следећу годину планира се санација хидро изолације, крова и фасаде. Средства ће бити обезбеђена аплицирањем код ресорног министарства а једна део биће планиран у буџету. 

  

„ Један од главних разлога зашто смо заменили подлогу је небезбедност терена. Игром случаја се нису догодиле неке озбиљније повреде. Монтирањем пода безбедност је подигнута на виши ниво. Ову халу користе кошаркаши,рукометаши, одбојкаши, све категорије, и оне најмлађе тако да су садаобезбеђени бољи услови за тренинге, утакмице и очекујемо да сви буду задовољни што се  изведених радова у хали спортова, тиче. Поред локалне самоупораве која је издвојила средства за  постављање пода и висеће контрукције кошева, износ од 250.000 хиљада динара издвојила је компанија Еликсир којој се овим путем и захваљујем што су нам изашли у сусрет, јер без њихове помоћи  не би могло све да се изведе.“ рекао је Далибор Машић, члан Већа задужен за спорт и омладину.

  

За замену пода у Хали спортова утрошено је 3.800.000 динара а за набавку нових кошева издвојено је 960.000 динара. До краја године биће замењени постојећи голови на градском стадиону и  постављене  заштитне мреже на терену.