Среда, 15. Април 2020.

НОВА НАРЕДБА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

На 12. ванредној седници одржаној данас, Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин донео је Наредбу којом се, свим малопродајним објектима на велико и мало робом широке потрошње, и осталим трговинским продавницама-радњама, (беле технике, бутицима, фарбаре, гвожђаре, продавница обуће, салони намештаја и др.) на територији општине Неготин, налаже да своју делатност у својим објектима организују по следећем принципу:

1. Среда 15.04. и четвртак 16.04. од 7 до 16 часова.

2. Петак 17.04. -  за грађане старије од 65 година од 4 до 7 часова у малопродајним објектима за снабдевање основним животним намирницама  а за остале грађане у свим малопродајним објектима од 8 до 16 часова.

3. Субота 18.04, недеља 19.04. и понедељак 20.04. нерадни дани.

4. Рад логистичких центара и снабдевање објеката може се обављати целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.

Наредба ступа на снагу одмах. Посебну пажњу треба обратити на безбедност потрошача у малопродајним објектима, на сваких 10 квадратних метара један потрошач, уз поштовање општих мера превенција и физичке удаљености потрошача.