Четвртак, 07. Мај 2020.

НОРМАЛИЗАЦИЈА РАДНОГ ВРЕМЕНА РАДЊИ

На основу одлуке Народне Скупштине Републике Србије о укидању ванредног стања Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин на данашњој седници донео је следећи Закључак:

1. Радно време, „привредни субјекти“ (делатност која подразумева близак физички контакт, као што су фризерски и козметичким салони, салони за негу лепоте, фитнес центри и теретане, кладионице, казина и играонице за децу, ресторани, ресторани за припремање хране која се доставља, објекти брзе хране са услугом за понети, грилови, ћевабџинице кафићи, клубови, посластичарнице, послодавци из области пружања услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача, као и послодавци из области трговине на мало књижаре, трговци моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом...) на територији општине Неготин, могу прилагодити под истим условима који су важили пре увођења ванредног стања.
2. Рад у објектима који су у функцији обављања делатности привредних субјеката, може се обављати уз прописане мере здравствене и епидемиолошке заштите (које су прописане). Посебну пажњу обратити на безбедност потрошача у малопродајним објектима на сваких 10 квадратних метара један потрошач, поштовања општих мера превенција и физичке удаљености потрошача (до 2м), обавезно коришћење заштитиних средстава (маска и рукавице) радника у малопродајним објектима, и купаца као и мере заштите приликом доставе и дезинфекцију објекта и возила за доставу. До даљег се забрањује организовање прослава, свадби, рођендана, уз коришћење „живе“ музике у затвореним објектима.
За одржавање јавних скупова важи мера коју су предложили здравствени радници - да скуп не може имати више од 50 учесника, уз поштовање општих мера превенција и физичке удаљености (до 2м) као и да мора бити најављен надлежној полицијској станици најмање пет дана раније, што је прописано Законом о јавном окупљању.
3. Усвајањем овог закључка стављају се ван снаге закључци штаба:

- Закључак Број 870-31-1/2020-IV/06 од 02.05.2020.године
- Закључак Број 870-31-2/2020-IV/06 од 02.05.2020.године