Петак, 23. Септембар 2022.

ЊЕГОВA СВЕТОСТ ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ГОСПОДИН ПОРФИРИЈЕ У НЕГОТИНУ

Hа неготинском централном градском тргу данас је приређен свечани дочек Његовој светости, Патријарху српском г. Порфирију. Дочекали су га поред  бројних грађана, свештенства Епархије Тимочке, Архијерејског намесништва Неготин, монаштва манастира Буково и Вратна, Владимир Величковић, председник Општине Неготин, његов заменик Богдан Гугић, мр Милан Уруковић, председник СО Неготин, Драгиша Ивковић, заменик председника СО Неготин, Зорица Мијушковић, начелник ОУ Неготин, начелници Борског и Зајечарског округа, градоначелници и председници општина из окружења, представници Војске Србије, бројних републичких,општинских институција и предузећа.

  

Поздрављајући Његову Светост епископ тимочки Иларион поглавару Српске православне цркве Патријарху Порфирију пожелео је добродошлицу и пријатан боравак у Тимочкој епархији.

  

Захваливши на лепим речима добродошлице и братске љубави, Патријарх српски поздравио је многобројни вернике. У својој архипастирској беседи Његова Светост говорио је о важности заједнице и јединства које се темељи на Христу и Цркви Његовој.

  

„Оно, браћо и сестре, што нас чини нераскидиво једним и јединственим, оно што нас чини заједницом, јесте наш темељ, наш крајеугаони камен а то је Господ наш Христос. То јединство није апстрактно, није идеологија људска и самим тим пролазна, то јединство јесте у молитви, јесте у Цркви, јесте у светој Литургији“, поручио је Патријарх.


Патријарх српски г. Порфирије је уручио архијерејску захвалницу Владимиру Величковићу, председнику Општине Неготин за за допринос у обнови Парохијског дома при Храму Свете Тројице у Неготину.

  

Патријарх српски г. Порфирије је освештао недавно обновљен Парохијски дом при Храму Свете Тројице. Парохијски дом је после 116 година од изградње, реконструисан средствима Општине Неготин и Канцелapије за сарадњу са верским заједницама Републике Србије. Реновирање дома је подржано са 7,2 милиона динара.

  


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.