Среда, 10. Октобар 2012.

Неготински пчелари на Сајму пчеларства

3912_1.jpg

Чланови друштва пчелара "Хајдук Вељко" из Неготина, на основу одобрених средстава,  из аграрног фонда општине Неготин, протеклог викенда боравили су на  Сајму пчеларства у Београду. Са пчеларима Неготина, путовала су и четири представника пчелара из Видина, у склопу прекограничне сарадње пчелара Неготина и Видина.

3912_2.jpg

Неготински пчелари овом приликом присуствовали су предавању из области пчеларства које је одржао врсни пчелар из БиХ Ферид Велагић. Обишли су такође и Ветеринарски факултет у Београду, где их је професор доктор Зоран Станимировић са својим сарадницима упознао са процедурама и начином узорковања пчела и прегледа на болести пчела које врши факултет.

3912_3.jpg

Професор Станимировић одржао је потом и једноипо часовно предавање из области пчеларства, а након тога пчелари су обишли  пчелињак факултета, где су могли да се увере у изузетно добро стање пчелињих друштава.

3912_4.jpg

У амфитеатру факултета пчелари су могли да се упознаху и са новим начинима, техникама и препаратима за сузбијање варое у пчеларству.

3912_5.jpg

Поред пчелара из Неготина, присуствовао је и велики број пчелара из Београда.
Домаћини неготинским пчеларима били су организатори сајма који су на овај начин узвратили гостопримство које су им пчелари из Неготина пружили приликом боравка на Сајму меда и вина у Неготину.