Петак, 17. Мај 2013.

Неготински матуранти плесали са Европом

Око 12.000 матураната на централним трговима и улицама широм Србије "Плесом толеранције" започело је прославу свог последњег дана у средњој школи. Они су се на јединствен начин повезали са вршњацима из Европе, у оквиру матурантске параде "Плес толеранције".

Пету пут за редом манифестацији су се прикључили и матуранти неготинских средњих школа. Ове године на Градском тргу у Неготин, уз покровитељство Општине Неготин и велико интересовање грађана, плесало је 150 матураната.  

\Основна идеја овог догађаја је повезивање младих кроз плес и музику, како би током шест минута синхронизованог плеса сви били као један, без граница, без разлика, без насиља, промовишући мир и заједништво као заједничку жељу човечанства.

Од својих почетака пре читаве деценије до данас, матурантска парада окупила је готово 200.000 матураната из десет генерација, сваке године промовишући ненасиље, толеранцију и заједништво као основне вредности европских народа.
"Плес толеранције" највећи је омладински европски пројекат и одржава се десету годину заредом.

Плесало се и у 11 држава у региону, Србији, Словенији, Мађарској, Чешкој, Словачкој, Румунији, Бугарској, Босни и Херцеговини, Хрватској, Македонији и Црној Гори.