Понедељак, 30. Децембар 2013.

Неготински биоскоп добио три милиона динара за дигиталну опрему

Филмски центар Србије, по конкурсу за финансирање кинематографије за 2013. годину, одобрио је Дому културе “Стеван Мокрањац” средства у износу од 3 милиона динара за модернизацију биоскопске сале и аудио-долби дигиталну опрему за пројекције филмова у биоскопу “Крајина”. То је и највећа сума додељена по конкурсу, коју је ове године добило укупно 14 биоскопа у Србији. Биоскопу Крајина, по основу броја гледалавца, додељено је и додатних 146.100 динара.

 Ова донација омогућиће нам да се технички опремимо за изазове будућности, односно да будемо у прилици да приказујемо филмове који се увелико снимају и приказују у новој техници” – изјавио је мр Милан Радосављевић, директор Дома културе “Стеван Мокрањац”.

 Неготински биоскоп, један је од ретких у Србији који од оснивања тридесетих година прошлог века, ради готово без прекида, што је по оцени надлежних из Дома културе био један од услова да добије вредну донацију.

   

“Наша публика је претежно тинејџерска, редовно имамо и недељну представу за децу. Реализацијом овог пројекта бићемо у прилици да наставимо традицију коју је утемељио наш Крајинац Драгиша Стојадиновић, један од пионира кинематографије у Србији” – изјавила је Душанка Ботуњац, уметнички руководилац Дома културе “Стеван Мокрањац”.