Понедељак, 25. Фебруар 2013.

Неготинка Катарина Ковачевић победница серијала "Ја имам таленат"

4063_1.jpg

Неготинка Катарина Ковачевић, студенткиња треће године фармације, гласовима публике, победила је у финалу четвртог серијала „Ја имам таленат“ и освојила вредну награду од 100.000 евра. Катарина је истрајала у својој намери и одушевила публику снажном емотивном интерпретацијом изворне песме  „Зајди. Зајди. . .“ и у јакој конкуренцији десет изванредних финалиста, доказала да је најбоља.

4063_3.jpg

Неготинци су пружили снажну подршку својој суграђанки. Гласање је организовано у неготинских кафићима где су наши суграђани гласали током трајања целе емисије, а велики број Неготинаца је преко друштвених мрежа позивао своје пријатеље да гласају за Катарину. Иначе, послењих дана уочи веиликог финала град је био у знаку младе и талентоване певачице. Катарина се у препознатљивој црвеној хаљини са капуљачом смешкала са градских билборда, њене фотографије са позивима за гласање кружили су по профилима Неготинаца на свим друштвеним мрежама.

- Поносна сам што сам Неготинка и што потичем из града Стевана Мокрањца и зато ми много значи подршка коју ми пружају моји Неготинци. Много ми је важно што могу да осетим да имам неког уз себе, не материјално, него емоцијом, речју, и зато ми је част да могу да представљам свој град и људе у њему и да се трудим да то буде на најбољи могући начин. Песму “Зајди, зајди” сам лично бирала јер сматрам да кроз њу најбоље могу да пренесем емоције, а то ми је у овом тренутку најважније - каже Катарина.

4063_2.jpg

Подршку Катарини Ковачевић пружили су и челници Општине Неготин приредивши јој пријем уочи великог наступа и медијску промоцију на локалним и регионалним ТВ станицама у окружењу. Великом финалу, у студију РТС у Кошутњаку, поред најближих рођака, присутвовао је и мр Милан Уруковић, председник Општине.

Каријеру соло певача, Катарина Ковачевић, иначе успешна студенткиња Фаремацеутског факултета у Београду, започела је у родном граду у основној и средњој музичкој школи „Стевам Мокрањац“, а прва искуства на сцени стекла је на овдашњим манифестацијама „Сусрети младих“ и „Каракоа фест“ где је две године заредом побеђивала.