Среда, 01. Јануар 2014.

Неготинци дочекали Нову годину на Градском тргу

 

Неготинци су на централном градском тргу, бучно и весело испратили стару и дочекали нову, 2014. годину. На бини испред зграде Скупштине општине смењивали су се извођачи, почев од локалног Парти бенда, преко дувачког оркестра Жикице Првуловића, под вођством Бранета Јовановића до Дејана Петровића и његовог Биг Бенда, који су интерепретацијама домаћих и светских хитова  на труби угрејали публику у новогодишњој ноћи.

   

Тачно у поноћ грађанима је, уз традиционалан ватромет, новогодишњу честитку упутио Милан Уруковић, председник општине Неготин, а уследило је  велико музичко финале прослављенег Биг Бенда у част  Нове године. 

   

Општина Неготин је као генерални покровитељ  дочека на Градском тргу,  за грађане обезбедила бесплатно, традиционално послужење, врућ роштиљ и мекике, кувано вино и ракију. 

    

У новогодишњој ноћи, председник Општине Неготин, мр Милан Уруковић, председник Скупштине општине, Дамир Ракић и заменик председника општине Неготин, Драгољуб Ђорђевић, у традиционалном обиласку дежурних служби посетили су  граничне прелазе Мокрање и Кусјак и истоимене станице граничне полиције, обезбеђење државне границе Душановац , Царинску испоставу  у Прахову,  Трафо станицу Неготин 2, Црпну станицу Коначе 1, Ватрогасно спасилачку јединицу, Хитну службу и Полицијску станицу у Неготину.