Петак, 22. Септембар 2017.

Неготин на сајму „ЕКСПО НИШ 2017“

На јуче отвореном сајму у Нишу представљају се излагачи из 60 места у Србији и иностранству, међу којима  и општина Неготин. Излагачи на сајму су занатске радње,мала и средња предузећа, удружења предузетника, туристичке и друге организације приватног и јавног сектора, холдинг компаније и локалне самоуправе .Делатности које излагачи обављају су стари занати, уметнички занати, пољопривреда, прехрамбена индустрија, производња одеће и обуће, дрвна и индустрија пластичне галантерије, металопрерада, машинска индустрија, туризам и угоститељство.


„Сајам се организује са циљем да посетиоци виде оно што привреда у овом крају има да понуди,да постане место окупљања пословних људи и предузетника,да помогне реализацију нових пословних замисли и идеја,да поспеши нова улагања у привреду региона“, речено је приликом отварања сајма коме је присуствовао и Драган Гргуревић, државни секретар Министарства привреде.


На сајму у Нишу промовишу се развојни потенцијали општине Неготин,туристичка понуда,вина крајинских винара,пчелињи производи и рукотворине ЗАН АРТ-а. Првог дана сајма највеће интересовање посетиоци сајма показали су за крајинска вина и то пре свега за црну тамјанику, пивнице у Рајцу и Рогљеву и смештајне капацитете.


Сајам ће бити отворен до суботе 23.септембра.