Уторак, 09. Мај 2017.

Недеља Црвеног крста

Црвени крст Неготин обележио је 8. мај, Светски дан Црвеног крста, а током недеље Црвеног крста од 08. до 15. маја реализоваће низ активности кроз програме и акције из делокруга свога рада.


У наредних недељу дана, биће реализоване радионице из програма Промоција хуманих вредности, Веселе болнице, Борбе против трговине људима, Истраживања међународног хуманитарног права, Прве помоћи, Здравствено превентивне делатности, промоције Добровољног давалаштва крви и многих других активности. У реализацији наведених активности учествоваће волонтери Црвеног крста Неготин.

Током недеље Црвеног крста, активисти огранка ове хуманитарне организације у Неготину,  посетиће и Неготинско породилиште и у границама својих могућности традиционално даривати све бебе рођене у недељи Црвеног крста.

Недељу Црвеног крста биће заокружена Општинским такмичењем победничких екипа са школских такмичења из 9 основних школа са територије Општине Неготин у квизу знања ''Шта знам о Црвеном крсту'' и ''Шта знам о здрављу'' које ће се одржати 15.05.2017. године у 10 часова у Основној школи ''Вера Радосављевић'' у Неготину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.