Понедељак, 21. Аугуст 2017.

Настављено асфалтирање по месним заједницама

Предузеће за путеве из Зајечара наставило је са асфалтирањем улица по месним заједницама на територији општине Неготин. Екипе овог предузећа данас су асфалтирале три деонице у месној заједници Сиколе. Радове су обишли Мерлина Селенић, помоћница председника општине Неготин за социјална питања, националне мањине и развој месних заједница и Драган Мијуцић, извршни директор ЈКП “Бадњево” за правно економске послове.

 

„У договору са саветом месне заједнице Сиколе, данас се овде асфалтирају три деонице у укупној дужини од 370 метара, а вредност радова је 2,4 милиона динара, На овај начин настављамо настављамо радове по месним заједницама које из свог буџета финансира локална самоуправа. – истакла је Мерлина Селенић.

Мештани Сикола захвални су локалној самоуправи што им је изашла у сусрет и омогућила асфалтирање ових улица, које су биле у лошем стању.

 

„Имамо добру сарадњу са општином Неготин, све што смо тражили углавном смо и добили. Надам се да ћемо и у будућности овако успешно сарађивати и да ћемо добити још нешто за село да би имали боље услове, пре свега за млађе генерације. Асфалт много значи мештанима, јер су улице биле доста пропале и надамо се да ћемо у будућности успети да асфалтирамо и остале улице.“- каже Радослав Богдановић, одборник из Сикола у Скупштини општине Неготин.

 

 За крпљење ударних руопа и пресвлачење улица по месним заједницама ове године планирано је 62 милиона динара. Крпљење ударних рупа је завршено у готово свим селима, док је пресвлачење одређених деоница у договору са саветима месних заједница до сада урађено у Србову, Јасеници, Штубику, Малајници и Плавни.    

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.