Четвртак, 09. Јун 2016.

Настављена помоћ поплављеним пољопривредним газдинствима расподелом опреме за пчеларство

Расподелом опреме за пчеларство настављен је пројекат у оквиру кога Европска унија у сарадњи са Организацијом за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и локалном самоуправом општине Неготин, помаже опоравак малих пољопривредних домаћинстава.

Расподела пакета помоћи газдинствима која су имала штете у пољопривреди током поплава 2014.године, извршена је у просторијама ЈКП Бадњево на Радујевачком путу, у Неготину.

Након априлске доделе пакета помоћи пољопривредним газдинствима за пролећну сетву, расподела се наставила доделом пакета опреме за пчеларство. Овог пута извршена је расподела пољопривредницима који су се пријавили за пакете опреме за пчеларство, тачније кошнице. У склопу овог пакета свако од пољопривредника је добио по 7 кошница ЛР са 3 наставака. Помоћ у кошницама су добила 5 пољопривредна произвођача. Расподели су присуствовали и професор пчеларства на Пољопривредном факултету у Београду др Небојша Недић и члан општинског већа за пољопривреду Дејан Стефановић.

Расподела пакета помоћи вршиће се у више фаза током 2016.године, зависно за које пакете помоћи су се пољопривредници изјаснили приликом попуњавања захтева.

 

У току 2016.године 315 произвођача ће добити помоћ у оквиру различитих пакета. До сада је у оквиру пројекта 146 пољопривредника добило пакете помоћи. Остали ће своје право остварити касније током године, зависно од пакета који им је припао. Сви пољопривредници ће бити благовремено обавештени када буде испорука тих пакета помоћи.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.