Среда, 29. Јануар 2014.

Наставак обнављања и изградње верских објеката на територији Општине Неготин

У Неготину је јуче боравио др Милета Радојевић, директор Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама Владе Србије, који се том приликом састао са Епископом тимочким Јустином и мр Миланом Уруковићем, председником Општине Неготин. У разговорима су учествовали и др Томислав Бранковић, начелник Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама и Братислав Петковић, саветник за културу Првог потпредседника Владе Републике Србије  Србије, Александра Вучића.

 

На састанку је потврђена досадашња веома успешна сарадња Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама са општином Неготин и Епархијом Тимочком

 

„Општина Неготин из године у годину потврђује веома добру сарадњу световне и духовне власти.  Тако је прошле године из општинског буџету, издвојено  7 милиона динара за црквену општину Неготин, а исти износ средстава планиран је и у Одлуци о буџету за 2014. годину. Општинско руководство, одлучило се за овај корак, јер на територији Општине Неготин, у пет месних заједница нема православних храмова, а наша је жеља да у свакој месној заједници буде изграђен храм, односно да буду обновљени храмови у месним заједницама у којима је то потребно“ – истакао је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

  

Др Милета Радојевић, директор Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама Владе Србије, похвалио је изузетну сарадњу Владине канцеларије за вере и Општине Неготин.

Председник општине Неготин, нас је и ове године позвао да заједничким снагама уложимо напор да поправимо стање верских објеката и разговарамо о даљим улагањима. Ми смо у претходној години заједничким средствима наставили изградњу храма у Малајници, започете су изградње храмова у Црномасници и Александровцу.  Данас смо разговарали о новим улагањима заједничких средстава за обнављање храмова на територији Општине Неготин“.

 

Канцеларија за сарадњу са црквама и верским заједницама Владе Србије, наставиће да помаже и Тимочкој епархији.