Среда, 01. Јул 2015.

Награђени ученици генерације основних и средњих школа

Данас је у малој сали зграде општине Неготин, приређена пригодна свечаност на којој су уручене награде ученицима генерације основних и средњих школа.

   

Награде су уручили председник општине Неготин, Јован Миловановић и мр Даниела Пејчић, у Општинском већу задужена за образовање и сарадњу са дијаспором.  

 Није реч о новцу, ово је више стимулација и знак пажње према ученицима генерације, којима треба подстицај овакве врсте да би се издвојили у овом времену које не вреднује знање и рад, већ на површину излазе неке друге вредности. Овим приликом желим такође да им честитам на истрајности коју су показали претходних година и искрено се надам да ће доћи боља времена и да млади, паметни и образовани људи неће одлазити из земље, већ ће остајати овде – истакао је између осталог председник општине Јован Миловановић, честитајући најбољим ученицима нашег града. 

  

На данашњем пријему ученицима генерације, на основу одлуке Општинског већа општине Неготин, уручене су новчане награде у износу од по 30 000 динара. Председник општине награде је уручио Николи Ђуричићу, ученику генерације ОШ “Вук Караџић”, Младену Крчобићу из ОШ “Вера Радосављевић”, Хелени Шћопуловић из ОШ “Бранко Радичевић”, Мариани Пауновић из ОШ “Хајдук Вељко” Штубик, Катрини Радосављевић, ОШ “Јован Јовановић Змај” Јабуковац, Горану Друлићу и Анастасији Стефановић, ОШ “Павле Илић Вељко” Прахово и издвојеног одељења ове школе у Радујевцу, Кристини Филиповић, ОШ”Стеван Мокрањац” Кобишница, Младену Станојловићу, ОШ “Момчило Ранковић” Рајац и Петру Питаревићу из ОМШ “Стеван Мокрањац” Неготин.

  

Награђени су и најбољи средњошколци Слободанка Домаћиновић, ученица генерације Средње музичке школе “Стеван Мокрањац”, Млађан Николић из Неготинске гимназије, Милан Цокић, ученик Техничка школа и Ивана Гигић из Пољопривредне школе. 

За најбоље неготинске ученике, локална самоуправа поред новчане награде обезбедила и обилазак ХЕ “Ђердап 2”. Обилазак ће бити организован у среду 8. Јула.

   

Током јула председник општине Неготин приредиће пријем и за ученике који су освојили награде на републичким такмичењима.