Четвртак, 05. Јун 2014.

Награђени најкреативнији еколози

На завршној манифестацији обележавања 5. јуна Дана заштите животне средине у организацији  Службе за заштиту животне средине Општинске управе општине Неготин, награде најуспешнијим ученицима на конкурсу за најлепше еко-поруке и науспешнији еко-плакат уручила је Надица Васић, заменица председника општине Неготин.Том приликом уручене су и дипломе школама за прикупљање старог папира.

Денис Јоновић, ученик трећег разреда ОШ“Павле Илић Вељко“ Прахово, аутор најбоље еко поруку награђен је са 3.000 динара, колико је добила и Анђела Младеновић, ученица петог разреда ОШ “Вера Радосављевић“ Неготин за најлепши еко-плакат.

Друго место у категорији еко порука и награда у износу од 2.000 динара припала је Иви Мијушковић, ученици другог разреда ОШ “Вера Радосављевић“ Неготин, а треће са наградом од 1.000 динара Анити Добрић, ученици шестог разреда ОШ “Вук Караџић“.

 

У категорији ликовних радова, друга награда и поклон од 2.000 динара уручени су Немањи Милосављевићу, ученику седмог разреда ОШ “Павле Илић Вељко“ Душановац, а трећа и 1.000 динара Џозефини Матић, ученици четвртог разреда ОШ “Стеван Мокрањац“ Кобишница.

 

Иначе, на конкурс Службе за заштиту животне средине пристигло је 114 порука и 74 рада у категорији ликовних радова.

Као подстицај за даље активности на очувању животне средине, уручене су захвалнице и награде основним школама које су учествовале у акцији прикупљања старог папира. То су овог пута биле школе “Бранко Радичевић“ Неготин, „Стеван Мокрањац“ Мокрање, “Павле Илић Вељко“ Прахово, „12. септембар“, „Вук Караџић“ и „Момчило Ранковић“ Рајац.

 

У складу са идејама о потреби очувања животне средине, ученици 4. разреда ОШ „Вук Караџић“, са учитељицама Драганом Алексић  и Данијелом Николић извели су представу „Чувамо планету“. То је била и тема ученичких радова изложених у малој галерији биоскопа Крајина.