Уторак, 20. Аугуст 2019.

Награђени најбољи ученици

Владимир Величковић, председник Општине Неготин приредио је данас пријем за  најуспешније ђаке, ученике генерације основних и средњих школа и ученике који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима, фестивалима и смотрама.

  

„Честитам свим ђацима који су остварили запажене резултате и који су најбољи амбасадори и промотери нашег краја. За радовање је чињеница да ове године имамо десет награђених ђака више, у односу на прошлу годину. Желим да се захвалим наставницима, родитељима и ученицима на успеху који су заједно постигли. У ситуацији када се смањује број ђака у школама, број награђених се повећава и то је велики успех Желим да будете још бољи и да не посустајете. Онима који иду на студије желим да имају успеха у одабиру професије и даљем раду а млађима, да награде буду још бројније и да постигну још боље резултате. Надам се да ће се неки од вас вратити у родни крај, мислим на студенте јер без образованих људи, ми као заједница теже ћемо функционисати.“

Деветоро ученика генерације основних и средњих школа локална самоуправа наградила је новчаном износом од  по 30.000 динара. Ученици генерације за школску 2018/19. су Миа Станковић из ОШ „Вук Караџић“, Јована Дујкић из ОШ „Бранко Радичевић“, Богдан Миленковић ученик ОШ „Вера Радосављевић“, Лаура Јанковић ученица ОШ „Стеван Мокрањац“ Кобишница, Милена Марковић из Уметничке школе (ОМШ) „Стеван Мокрањац“, Давид Сурдановић из Уметничке школе (СМШ) „Стеван Мокрањац“, Теодора Стевановић из  Пољопривредне школе са домом ученика „Рајко Боснић“ Буково, Хелена Шћопуловић из  Неготинске гиманзије и Никола Николић ученик Техничке школе у Неготину.

  

 За освојена прва места на републичким такмичењима и фестивалима обезбеђено је 8 награда у износу од  по 10.000 динара. Са по 8.000 динара награђено је  тринаест ученика који су освојили друга места на републичким такмичењима и  фестивалима, док је са по 7.000 динара награђено  седаманест ученика који су освојили треће место на републичким такмичењима. За освојено друго место на републичким смотрама са по 5.000 динара награђена су четири а за треће место два ученика по 3.000 динара.

Из општинског буџета за ову намену издвојено је 599.000 динара.