Четвртак, 05. Јул 2018.

Награђени најбољи ученици

У великој сали Скупштине општине Неготин приређен је пријем за најуспешније ђаке, ученике генерације основних и средњих школа и ученике који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима.

 

Најуспешније ученике поздравио је председник Општине Неготин, Владимир Величковић, а свечаности су присуствовали и Слободан Динуловић, у Општинском већу задужен за образовање и Зорица Мијушковић, начелник Општинске управе општине Неготин.  

 

„Пре свега желео бих да честитам ученицима генерације који су током целог школовања вредно учили, али и свима вама који сте у недавно завршеној школској години остварили значајне резултате на такмичењима широм Србије и тако на прави начин представили своје школе, професоре и град. Радује нас што је ове школске године већи број ученика остварио добре резултате на републичким такмичењима, што је за сваку похвалу и због тога смо поносни на све вас, јер сваки ваш добар резултат чини част не само вама, већ и општини Неготин. Знање вам нико не може одузети и захваљујући вредном раду и постигнутим резултатима, сигуран сам да ћете школовање наставити на жељеном смеру у средњој школи и на факултету. Наше је да вам помогнемо колико је то у нашој моћи, да вам олакшамо тај напор који улажете да у свом школовању постигнете успехе вредне дивљења свих нас, јер сте управо ви наша будућност и темељ на којима почива општина Неготин. – истакао је између осталог Владимир Величковић, председник општине Неготин, честитајући најбољим ученицима нашег града. 

Локална самоуправа је ученике генерација основних и средњих школа наградила са по 30.000 динара. Награђени су Богдан Брзуловић, ученик генерације ОШ “Вук Караџић”, Ања Павловић из ОШ “Вера Радосављевић”, Милош Томић, ОШ “Бранко Радичевић”, Урош Здравковић из ОШ “Хајдук Вељко” Штубик, Наталија Каралић, ОШ “Павле Илић Вељко” Прахово и Уроша Стојановић из ОУШ “Стеван Мокрањац” Неготин. Најбољи средњошколци су Марија Станојевић, ученик генерације Средње уметничке школе “Стеван Мокрањац”, Ана Јиндра из Неготинске гимназије, Тамара Стаменковић, ученица Техничке школа и Невена Шаларевић из Пољопривредне школе.

 

За освојена прва места на републичким такмичењима и фестивалима новчаним наградама у износу од по 10.000 динара, награђено је десет ученика. Са по 9.000 динара награђено је и десет ученика који су освојили друга места на републичким такмичењима, док је седам освајача трећих места на републичким такмичењима награђено са по 8.000 динара. За освојена прва места на републичким смотрама са по 6.000 динара награђена су два ученика, 5.000 динара припало је једном ученику који је освојио другу награду на републичкој смотри, а са 4.000 динара награђено је и једно треће место на републичкој смотри. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.