Уторак, 11. Јул 2017.

Награђени најбољи ученици

На пригодној свечаности која је организована у великој сали Скупштине општине Неготин уручене су награде ученицима генерације основних и средњих школа и награђеним ученицима на републичким такмичењима.

  

Награде је уручио председник општине Неготин, Владимир Величковић, а свечаности је присуствовао и Драган Бердић, у Општинском већу задужен за образовање.  

  

„Поносни смо на све вас, јер сваки ваш добар резултат чини част не само вама, већ и општини Неготин. Многи од вас ће захваљујући својим добрим резултатима и учењу школовање наставити на жељеном смеру у средњој школи и на факултету. Наше је да вам помогнемо колико је то у нашој моћи, да вам олакшамо тај напор који улажете да у свом школовању постигнете успехе вредне дивљења свих нас, јер сте управо ви наша будућност и темељ на којима почива општина Неготин.“ – истакао је између осталог Владимир Величковић, председник општине Неготин, честитајући најбољим ученицима нашег града. 

 

Ученици генерација основних и средњих школа награђени су са по 30 000 динара, а председник општине награде је уручио Милошу Савуљесковићу, ученику генерације ОШ “Вук Караџић”, Теодори Гавриловић из ОШ “Вера Радосављевић”, Марији Стопи из ОШ “Бранко Радичевић”, Снежани Матејевић из ОШ “Хајдук Вељко” Штубик, Невени Радосављевић, ОШ “Јован Јовановић Змај” Јабуковац, Кристини Рпуловић, ОШ “Павле Илић Вељко” Прахово, Алекси Јенићу, ОШ ”Стеван Мокрањац” Кобишница, Маријани Миленовић, ОШ “Момчило Ранковић” Рајац, Наташа Чолаковић, Данијелу Урукићу из ОШ “12. септембар” и Мартини Незири из ОУШ “Стеван Мокрањац” Неготин. Најбољи средњошколци су Милош Митровић, ученик генерације Средње уметничке школе “Стеван Мокрањац”, Јована Казимировић  из Неготинске гимназије, Душан Даниловић, ученик Техничке школа и Александра Бокшеровић из Пољопривредне школе.

 

За прва места на републичким такмичењима новчаним наградама у износу од по 6 000 динара, награђени су Невена Радосављевић, ученица  ОШ “Јован Јовановић Змај” Јабуковац, Едвард Гудојевић, ученик ОШ „Стеван Мокрањац“ Кобишница, Петар Питаревић, Давид Сурдановић и Марија Милосављевић, ученици УШ „Стеван Мокрањац“ Неготин и Хелена Шћопуловић, ученица Неготинске гимназије.

 

Са по 5 000 динара награђени су ученици који су освојили друга места на реопубличким такмичењима, а то су ове године Нина Симоновска, Никола Његушић и Матеја Павловић, који су награду освојили као ти ОШ “Вук Караџић”, Урош Тодоровић ученик ОШ “Павле Илић Вељко” из Прахова, Марина Гавриловић и Алаксандар Гуџугановић, ученици ОШ “Стеван Мокрањац” из Кобишнице, као и Петар Питаревић, Јелена Поповић, Марија Милосављевић, Александра Думитрашковић и Хор Уметничке школе “Стеван Мокрањац”. Награда за освојено друго место припала је и Николи Прстићу, ученику Неготинске гимназије.

За освојено треће место на републичком такмичењу награђени су гимнастичка екипа ОШ “Вук Караџић” у саставу Каја Лучић, Јована Милошевић, Кристина Станисављевић и Анамарија Живковић, Вук Перишић и Бојан Бајер, ученици УШ “Стеван Мокрањац”, Теодора Стевановић ученица Пољопривредне школе и Михајло Матовић ученик ОШ “Вук Караџић”.

 

Книгама су награђени и учитељи, наставници и професори који су припремали ученике за такмичења.