Среда, 27. Децембар 2017.

Награда „Стојан Новаковић“ додељена др Бранки Драгосавац

Библиотекарско друштво Србије, на свечаној седници, поводом Дана библиотекара и обележавања 70 година постојања БДС-а, 14. децембра 2017. године, доделило је награду "Стојан Новаковић" др Бранки Драгосавац, за књигу "Јавне библиотеке у Србији од 1901. до 1818. године", оцењену као посебан допринос развоју библиотечко информационе делатности.

Књигу је објавила Библиотека Панчево, а суиздавачи су Народна библиотека "Стеван Сремац", Ниш и Народна библиотека "Доситеј Новаковић", Неготин.

 

“Књига је веома значајна за нашу Библиотеку јер садржи до сада необјављене податке о оснивању и раду Јавне библиотеке у Неготину, основане указом краља Петра Карађорђевића, 14. јануара 1909. године. Честитамо др Бранки Драгосавац на заслуженој награди.” – истакао је Милорад Грбовић, директор Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.