Понедељак, 06. Јун 2016.

„Мој град чист и леп 2016.“

Служба за заштиту животне средине Општинске управе општине Неготин, реализовала је еколошку акцију „Мој град чист и леп 2016“. Акција је организована поводом обележавања 5. јуна, Светског дана заштите животне средине.

  

Акција је организовала под слоганом “Мој град чист и леп 2016.” и реализована је у сарадњи са ученицима и наставним особљем свих основних и средњих школа, као и са радницима који су ангажовани на спровођењу јавним радова у служби за заштиту животне средине. На заједничком састанку са директорима основних и средњих школа договорене су локације које треба да се очисте. Том приликом смо водили рачуна да се очисте школска дворишта, непосредна окружења поред школа, прилазни путеви школама и парковске површине у близини школа. Циљ ове акције је да млађа популација покаже односно подстакне јавност да промене свој однос према природи и животној средини и да се они укључе у очување и заштиту здраве животне средине – рекао је Слободан Дијановић, шеф Службе за заштиту животне средине.

   

Акција је организована у Неготинској гимназији,  Пољопривредној школи „Рајко Боснић“ , Техничкој школи, Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ и основним школама „Бранко Радичевић“ , „Вук Караџић“, „Вера Радосављевић“ и „12 Септембар“.

  

Радо смо се одазвали акцији да помогнемо и да очистимо не само околину школе већ и насеље у коме се налази школа. Ми имамо среће да смо школа која се налази у природном,  зеленом окружењу па смо трећег  часа ученици са разредним старешинама, учитељицама и предметним наставници, као и радници школе  изашли да организовано очистимо окружење од кабастог отпада. Најбоља одељења ће бити награђена лоптама што је и додатни мотив за бољи резултат акције – каже Драган Ђукић, директор ОШ „Бранко Радичевић“.

Неготинска гимназија такође учествује у свим акцијама које организује општина Неготин.

  

„На иницијативу Службе за заштиту животне средине узели смо учешће и у овој акцији којом се обележава Светски дан заштите животне средине.  Симболично смо хтели да пробудимо Неготинце да чувају своју животну средину, јер Неготин је леп град и заслужује да буде чист. Ученици су се радо одазвали и сигурно треба размишљати да се овакве акције организују неколико пута годишње“ – рекао је Слађан Михајловић, професор Неготинске гимназије.  

Служба за заштиту животне средине обезбедила је за све школе гумене рукавице и вреће за сакупљање отпада . 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.