Понедељак, 06. Децембар 2021.

МЛАДИ БРАЧНИ ПАР ЛАЛИЋ ИЗ НЕГОТИНА ДОБИО БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА КУЋУ НА СЕЛУ

Министарство за бригу о селу, Општина Неготин и млади брачни пар Лалић из Неготина потписали су уговор о додели бесповратних средстава у износу од 656.864,34 динара, за куповину куће са окућницом у селу Чубри. Захваљујући Програму Министарства за бригу о селу и Владе Републике Србије, Милан, Бојана и трогодишњи Огњен Лалић који живе у заједници, самостални живот ускоро ће започети у неготинском селу Чубра, у кући од седамдесетак квадрата са окућницом од 7,5 ари.


Фото: Министарство за бригу о селу

„Живимо у заједници са родитељима и ова средства ће нам помоћи да се осамосталимо. Ми желимо да живимо на селу и да се бавимо пољопривредом, посебно воћарством. Размишљамо да засадимо воћњак са  крушкама виљамовкама. Желим да истакнем да смо решили животно питање и захвални смо министарству и локалној самоуправи на помоћи. Позивамо младе парове да пођу нашим стопама и одлуче се за живот на селу јер то је будућност.“ истакао је Милан Лалић.

Општина Неготин заинтересованим грађанима пружа техничку подршку око неопходне процедуре, при попуњавању потребне документације и процени тржишне вредности куће на селу коју, млади брачни и ванбрачни пар, самохрани родитељи и млади пољопривредници старости до 45 година желе да купе. Максимални износ бесповратних средстава предвиђен за куповину сеоске куће са окућницом износи 1,2 милиона динара и укупна вредност сеоске куће са окућницом не може бити већа од тог износа.  Бесповратна средства нису намењена за опремање сеоске куће и окућнице, порез на пренос апсолутних права приликом купопродаје сеоске куће са окућницом, порез на имовину, трошкове прикупљања документације за пријављивање на јавни конкурс, као и за грађевинске радове за адаптацију сеоске куће-

До сада је из овог програма Министарства за бригу о селу додељено 651 кућа на територији читаве Републике Србије а износ од 500 милиона динара колико је првобитно било опредељено, због великог интересовања је увећан на 686,5 милиона динара.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.