Уторак, 05. Децембар 2017.

Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја у Неготину

Неготин је данас посетио Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије. У пратњи Владимира Величковића, председника Привременог органа општине Неготин, Мирослава Кнежевића, начелника Борског управног округа и Мерлине Селенић, члана Привременог органа, министар Шарчевић је обишао Неготинску гимназију и Основну школу „Вук Караџић“.

  

„ Веома смо почаствовани данашњом посетом министра просвете Младена Шарчевића. Посетили смо две установе, једна је основног, друга средње образовања, које уједно представљају и културне споменике земље не само града. Имамо чиме да се подичимо а овим обиласком смо указали и на неке наше потребе, и упознали министра са нашим ђацима који ће надам се постати успешни, познати и добри људи. У кратким разговорима који ће се наставити у наредном периоду показали смо жељу да учествујемо где год се укаже прилика, како би унапредили рад наших просветних радника и услове за  наше ђаке.“

  

Министар Шарчевић  је истакао да је задовољан оним што је видео у неготинским образовно-васпитним установама које су приликом спољашњег вредновања оцењене највишим оценама.

  

„Потребна им је наша подршка како би у пракси применили оно што је најважнија новина Закона о основама система образовања и васпитања, као и свим осталим школама. Реч је о преласку на концептуално учење, исходно планирање и међупредметно повезивање, које ће донети највећу промену у квалитету образовања, јер ће учинити наставу много интересантнијом а деца ће моћи да примене стечена знања. Да би се то применило у школама морамо обучити скоро 80 хиљада наставника. У наредном периоду биће сагледане могућности повећања учешћа дуалних образовних профила а руководству гимназије је препоручено да анкетирају осмаке и провере заинтересованост за евентуално увођење информатичког смера.“ рекао је министар Шарчевић.

  

Министар Младен Шарчевић, који је са Аном Ланговић Милићевић, државним секретаром и Весном Недељковић, помоћником за предшколско и основно образовање и васпитање боравио данас у Неготину, истакао је да ће министарство помоћи у дигитализацији, опремањем  кабинета и смарт таблама, посебно у Гимназији којој је то веома потребно.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.