Петак, 12. Фебруар 2010.

Министар Марковић у посети Неготину

2492_1.jpg

Милан Марковић, министар за државну управу и локалну самоуправу у Влади Републике Србије посетио је јуче Општину Неготин и ХЕ „Ђердап 2“. У пратњи министра били су и државни секретари у Министарству финансија Слободана Илић и Милан Ђидић и заменика председника Демократске странке Душан Петровић.

2492_2.jpg

На видиковцу изнад хидроелектране сачекао их је генерални директор Привредног друштва „Хидроелектране Ђердап“ Драган Станковић, са којим су касније разгледали пут преко бране који од 2. марта, како је најавио министар Марковић треба да буде пуштен у саобраћај, чиме ће две суседне земље имати још један гранични путнички прелаз.

2492_3.jpg

Љубиша Ђорђевић председник привременог органа општине Неготин рекао је присутним новинарима, да је ово веома значајан подухват, јер ће становницима Неготина, Зајечара и околине скратити пут до румунских градова, као што је на пример универзитетски центар Крајова за више од 140 километара. Истовремено ово показује да једну општину не може водити локална странка.

2492_5.jpg

 И носилац листе ДС на предстојећим изборима за скупштину општине Неготин, др Драган Шујерановић је рекао да отварање граничног прелаза значи много за Општину Неготин и говори о озбиљности Демократске странке којом приступа решавању интереса не само државе већ и свих њених грађана.

2492_4.jpg

Након посете ХЕ „Ђердап 2“ гости су посетили у суседном селу Прахову, домаћинство Слободана Шамића, који ће у овој години узорати чак 100 хектара земљишта. Он и чланови Пољопривредне задруге „Прахово“ упознали су госте да могу и више и разноврснију пољопривредну производњу да имају, уколико држава помогне у изградњи хладњаче за пољопривредне производе. За хладњачу већ имају спремљен пројекат, за који су одобрена средства, али никада нису уплаћена.