Понедељак, 27. Април 2009.

Милан Јоцев трећи у Србији

1971_1.jpg

Млади неготински шахиста, Милан Јоцев освојио је бронзану медаљу на трећем Кадетском фестивалу Шаховског савеза Србије. Такмичење је одржано у Врњачкој Бањи од 19. – 26. априла. Учествовало је 270 младих такмичара подељених у 12 старосних група. Милан Јоцев такмичио се у категорији до 16 година и са 6,5 освојених поена заузео треће место иза Лазара Несторовића из Земуна и Лазара Радусиновића из Београда. Најбољи шахисти у свим старосним категоријама представљаће Србију на кадетским првенствима Европе и света, која ће се одржати у Италији и Турској.

1971_2.jpg

У време одржавања Кадетског фестивала Шаховског савеза Србије, у организацији Завода за унапредјивање образовања и васпитања и Шаховског савеза Србије одржана је и Трибина под називом “Изборни предмет - Шах”.
Небојша Баралић и Гордана Митровић из Завода за унапредјивање образовања и васпитања представили су све што је до сада урадњено на реализацији изборног предмета шах и плановима за будућност (обуке наставника, промотивне акције...).
О искуствима у раду са студентима, будућим предавачима шаха, који на факултету слушају наставу шаха говорио је Иван Марковић, а своје предлоге изнели су и председник Шаховског савеза Србије Милутин Караклајић, Милорад Капелан, Бранислав Шухартовић, Ирена Несторовић .